14 Ağustos 2020 Cuma
Anasayfa > Bosanski > Kosovo: TIKA podelila 100 junica bošnjačkim porodicama iz Rečana
Kosovo: TIKA podelila 100 junica bošnjačkim porodicama iz Rečana

Kosovo: TIKA podelila 100 junica bošnjačkim porodicama iz Rečana

12.04.2017 11:15 12 14 16 18 yazdır
Turska ambasadorka Kilic je obećala da će Turska nastaviti da podržava projekte koji ne samo da jačaju porodične ekonomije, nego doprinose i opštem razvoju Kosova
Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u okviru projekta "Razvoj stočarstva" podelila je 100 junica bošnjačkim porodicama iz Rečana, kod Prizrena, kao i stočnu hranu za mesec dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopštenju TIKA-e za oko 12 hiljada građana, pripadnika bošnjačke zajednice u tom regionu Kosova, glavni izvor prihoda za život su poljoprivreda i stočarstvo. Zato, TIKA-a ovim projektom želi da eliminiše smanjenje broja građana koji se bave stočarstvom, te da doprinese ekonomiji tih porodica.Na ceremoniji dodele stoke učestvovali su bošnjački ministar bez portfelja u Vladi Kosova, Rasim Demiri, ambasadorka Republike Turske na Kosovu, Kivilcim Kilic, pravni savetnik TIKA-e, Mehmet Parlak, kao i koordinator TIKA-e na Kosovu Necip Ozay Ozutok i direktor poljoprivrede opštine Prizren, Pal Geci.

Turska ambasadorka Kilic je obećala da će Turska nastaviti da podržava projekte koji ne samo da jačaju porodične ekonomije, nego doprinose i opštem razvoju Kosova. "Naš cilj je da pruzimo podršku našoj braći Bošnjacima koji žive u ovoj zemlji", kazala je Kilic.

Ministra Demiri je tom prilikom izjavio da je ovaj projekat velika podrška razvoju Rečana. Istovremeno je govorio i o TIKA-nom projektu razvoja prosvete, naglasivši da nema škole u prizrenskom region kojoj TIKA nije pomogla. AA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri