17 Haziran 2019 Pazartesi
Anasayfa > Bosanski > Održani bilateralni sastanci privrednika BiH i Turske
Održani bilateralni sastanci privrednika BiH i Turske

Održani bilateralni sastanci privrednika BiH i Turske

04.04.2017 14:57 12 14 16 18 yazdır
Iskazan je veliki interes za započinjanje poslovne saradnje sa bh. firmama iz oblasti mesoprerađivačke, metalne, tekstilne industrije kao i građevinarstva i prometa nekretninama

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić učestvovao je i prigodno se obratio na susretima privrednika Bosne i Hercegovine i Turske, koje je organizirala Privredna komora Federacije BiH i Tubsiada, asocijacija tursko- bosanskih privrednika.


Posjeta predstavnika Trgovačke komore turskoga grada Aksaray organizirana je s ciljem uspostavljanja saradnje između turskih i bh. privrednika kao i razmatranje mogućnosti za ulaganje u BiH.


Nakon što su riječi dobrodošlice gostima uputili potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić, i potpredsjenik VTK BiH dr. Bruno Bojić prisutnima se u ime turske delegacije obratio predsjednik Trgovačke komore Aksaray gospodin Ahmet Koćaš.


Voditelj Centra za međunarodnu saradnju Privredne komore FBiH Emir Pašić je potom prisutnima prezentirao potencijale, prilike i mogućnosti ulaganja u BiH.


Nakon uspješne prezentacije kojom su gosti dobili najbitnije informacije vezane za ključna pitanja u vezi osnivanja firme, poreske politike i pravnog okruženja održani su unaprijed dogovoreni B2B sastanci privrednika.


Iskazan je veliki interes za započinjanje poslovne saradnje sa bh. firmama iz oblasti mesoprerađivačke, metalne, tekstilne industrije kao i građevinarstva i prometa nekretninama.
Komorabih.ba

Etiketler : aksaray BiH Turska
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri