14 Ağustos 2020 Cuma
Anasayfa > Bosanski > Sarajevo i Ankara planiraju intenzivirati saradnju
Sarajevo i Ankara planiraju intenzivirati saradnju

Sarajevo i Ankara planiraju intenzivirati saradnju

17.05.2017 17:02 12 14 16 18 yazdır
Službena posjeta gradonačelnika Skake Ankari

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jučer se susreo sa Melihom Gokcekom, gradonačelnikom Ankare, koji je poželio srdačnu dobrodošlicu delegaciji Grada Sarajeva. Gradonačelnik Skaka podsjetio je da je Sporazum o bratimljenju između Ankare i Sarajeva potpisan 1994. godine, u cilju promovisanja i jačanja prijateljskih odnosa između Republike Turske i Bosne i Hercegovine, te uspostavljanju i širenju saradnje između glavnih gradova dvije države. Sudionici današnjeg sastanka složili su se da je ovu saradnju potrebno još više intenzivirati.


?Sa Ankarom imamo odavno započete pregovore u vezi projekata za koje očekujemo da će biti  realizirani, međutim za Grad Sarajevo veoma je značajna razmjena znanja i iskustva u oblasti urbane infrastrukture i komunalnih servisa", naglasio je Skaka.Prema riječima gradonačelnika Gokceka, između ove dvije zemlje postoji veliko međusobno poštovanje i prijateljstvo, a posebna je važna saradnja glavnih gradova Sarajeva i Ankare kako bi se to održalo i unaprijedilo.


Tokom ove posjete gradonačelnik Skaka sastao se i sa direktorom TIKA-e za Balkan i Istočnu Evropu Mahmutom Cevikom, te se zahvalio za podršku koju TIKA pruža Bosni i Hercegovini već dugi niz godina. Tema sastanka bili su započeti projekti u Sarajevu i prioriteti u narednom periodu.


 ?Veoma je važna komunikacija sa lokalnim vlastima, jer tako možemo zajednički odrediti smjernice što je potrebno uraditi kako bi došli do konkretnih rezultata", kazao je Mahmut Cevik.


Zajedno sa delegacijom Grada na svim zvaničnim sastancima u Ankari, kao i onima planiranim u Konyi, prisustvuje ambasador BiH u Turskoj Bakir Sadović.


Planirano je da se gradonačelnik Skaka danas sastane sa Tahirom Akyurekom, gradonačelnikom Konye.


Grad Sarajevo

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri